Ring til os på: 40 96 28 00

I 1958 åbnede Børge Ansbjerg køreskole i sin lejlighed i Sankt Hans Gade på Nørrebro. Det var den gang helt almindeligt at teoriundervisningen foregik hjemme i privaten. Der var ingen krav til indretningen af et teorilokale, og pensum var meget mindre end i dag.

 

Børges datter Judy Ansbjerg fik således teorien ind med modermælken. Det kunne til tider godt være lidt problematisk, at have en lille pige rendende der kunne alt teorien uden ad, så når Judy blev for streng og drillede de granvoksne elever med deres manglende kundskaber, fik hun karantæne fra faderens undervisning.

 

Ansbjergs Køreskole fik efterhånden vokseværk og flyttede til Frederiksborgvej. Datter Judy havde også vokseværk og blev efterhånden stor. Far Børge tænkte at eleverne nok ikke ville være kede af at blive undervist af en smart ung dame, så lidt før Judy blev 18 år, fik hun det ærefulde hverv som teorilærer på køreskolen. Hun var godt nok ikke kørelærer endnu, men det tog man ikke så nøje den gang.

 

Judy fik dog både studenterhue og kørelærer eksamen, og selv om hendes forældre mente, at hun skulle være læge, så måtte de acceptere, at hun sprang fra studierne og blev kørelærer på fuldtid. Det gik også fint, da Judy var et friskt pust i den mandsdominerede kørelærerbranche, og den første skolevogn en Skoda med hækmotor blev snart skiftet ud med en smart Opel Ascona.

 

I takt med tiden er der selvfølgelig sket en løbende udvikling på Ansbjergs Køreskole, og Judy har været med hele vejen. Fra den gang de bedste elever kunne nøjes med måske 5 køretimer, til der efterhånden blev indført krav om manøvrebane, glatbane, og minimumskrav til antallet af undervisningslektioner for ikke at tale om den kolossale udvikling i trafiktætheden i hovedstadsområdet.

 

Undervejs er forældrene faldet fra og Ansbjergs Køreskole er for over 18 år siden flyttet til moderne lokaler på Tomsgårdsvej. Det giver mange sjove oplevelser at have været med så længe, bl.a. kommer der ind imellem stadig elever, der i sin tid tog kørekort hos Judys far, og som af bestemte årsager skal til prøve igen. Der er også mange elever, hvis forældre har taget kørekort hos Judy, og 20 år efter er det så børnenes tur. Den store kontaktflade, der er bygget op med årene, betyder, at Ansbjergs Køreskole stort set ikke reklamerer og annoncerer, men løber an på at tilfredse elever anbefaler os til søskende og kammerater.

Ansbjerg Køreskole

Tomsgårdsvej 1
2400 København NV

TLF: 40 96 28 00
Mail: judy@ansbjergs.dkHoldstart

Tryk her for at læse mere


Læs mere

Prisliste

Tryk her for at læse mere


Læs mere

Kontakt

Tryk her for at læse mere


Læs mere