Ring til os på: 40 96 28 00

Køreundervisning er blevet meget reguleret inden for de sidste 10 år. Således udgiver de danske myndigheder bekendtgørelser med bestemte krav til undervisningen. Det er nogle meget detaljerede krav som kørelærerne ikke lovligt kan fravige. Undervisningen kan påbegyndes 3 måneder før man fylder 18. Vi giver her en kort gennemgang af de mest relevante regler.

Minimumskrav til antallet af undervisningslektioner

For at tage kørekort til kategori B almindelig bil skal man mindst have 26 teorilektioner og 24 praktiske lektioner. Den praktiske undervisning inddeles i 4 lektioner på manøvrebane, 16 lektioner på vej, og 4 lektioner på køreteknisk anlæg(glatbane). Undervisningen skal foregå i en bestemt rækkefølge. Således skal f.eks. manøvrebanen ligge i begyndelsen og køreteknisk anlæg i slutningen af uddannelsen. De praktiske lektioner skal endvidere gå fra de lettere øvelser til de sværere.

Bemærk at ovenstående er minimumskrav. De er udformet således, at folk i tyndt befolkede og dermed let trafikerede egne af Danmark ikke risikerer at få for mange køretimer. I Storkøbenhavn skal man imidlertid have meget trafiklære, før man kan bestå en køreprøve i den komplicerede bytrafik. Derfor er 16 lektioner på vej ikke nok, og de gode elever skal regne med mellem 5 og 10 lektioner ekstra. Der er især to faktorer, der afgør hvor mange kørelektioner, man skal have. Den første ting er din simultankapacitet og motorik. Hvor god er man til koordinere de fire lemmer, der laver fire forskellige ting på en gang. F.eks. letter man trykket på koblingspedalen med venstre fod, samtidig med at trykket øges på speederen med højre fod, samtidig med at venstre hånd styrer på rattet, samtidig med at den højre hånd betjener gearstangen. Ja det er faktisk meget fysisk at køre bil. Den anden faktor der er meget afgørende for antallet af køretimer er trafikforståelse. Hvor godt forstår man trafikken, og hvordan er ens evne til at bedømme de andre trafikanter og lign.

 

Ansbjerg Køreskole

Tomsgårdsvej 1
2400 København NV

TLF: 40 96 28 00
Mail: judy@ansbjergs.dkHoldstart

Tryk her for at læse mere


Læs mere

Prisliste

Tryk her for at læse mere


Læs mere

Kontakt

Tryk her for at læse mere


Læs mere